| يوميات المرأة الجزائرية في ايام عيد الأضحى بالصور روووووووووووعة"يوم عرفة" | |
|
+14أم عبد الله oumaridj هايدي فرح الامل ام علال اميرة الاميرات بيبيشة خنسوسة ام عبدالله زهرة المطر رحمة ربي واسعة عاشقة امي mehli mirelle manel.dz 18 مشترك |
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
manel.dz عضوة ماسية
تاريخ التسجيل : 18/03/2011 عدد المساهمات : 3586 العمل/الترفيه : العمل و الترفيه المدينة : الجزائر
| موضوع: يوميات المرأة الجزائرية في ايام عيد الأضحى بالصور روووووووووووعة"يوم عرفة" الأربعاء أكتوبر 31, 2012 2:00 am | |
|
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] موضوع مفيد وممتع لكل سيدة للتعامل والاستفادة من خروف العيد [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] نقلته واردت ان تستفيد منه كل اخت ادا عجبكم الموضوع لا تنسوا صاحبته بالدعاء لقد وضعته مثل الحكاية اليكم الحلقة الاولي كما سردتها صاحبة الموضوعموضوع طويل نوعا ما لكن مفيد جداااااااااااااا [i][i][i]الموضوع كان ...لو بدينا يا خروفي نبتدي منين الحكااااية[/i][/i][/i] [size=25][size=25][i][i][i][size=25]طيب[/i][/i][/size][/i][/size][/size]
[size=25][size=25][i][i][i][size=25]راح نبتدي حكايتي من لما قالي زوجي يوم عرفة انه رايح يجيب الخرفان[/i][/i][/i][/size][/size] [size=25][i][i][i][size=25]يعني في كل موضوعي حاولت نركز على خروفي في الصور[/i][/i][/i][/size][/size] [size=25] [i][i][i][size=25]رغم ان العمل كان جماعي [/i][/i][/i]
[i][i]يعني مش مجهودي وحدي[/i] [/i]
[i][i][i]وكانت لمة جميلة الحمد لله[/i][/i][/i] [center] [i][i][i]طبعا كانت تجهيزات ماقبل العيد في تنظيف البيت والم[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] سبقت يوم عرفة...[/i][/i][/i] [center] [i][i][i]لكن في هاد الموضوع حاولنا نصور ما يخص الخروف فقط [/i][/i][/i] [center] [i][i][i]لانه في حد داته موضوع كبير ماشاء الله[/i][/i][/i] [/center]
[/center]
[i][i][i]وفي هاد اليوم المبارك كنا طبعا صايمين...ربي يتقبل منا ومنكم[/i][/i][/i] [i][i]فجهزنا حاجات كثير بالاضافة للفطور[/i][/center][/i]
[i][i]لعل اهمها عمل خبز الدار[/i][/i]
[i][i]اللي لحم الخروف في بلادي لا يمكن يستغنى عنه ابدااااااااااااااا[/i] [/i]
[/i]
[i][i]والتواابل...من الاحسن تكون مرحية جدييييد خاصة الفلفل الاسود والكسبر [/i] [/i]
[i][i]والفلفل احمر( البابريكا) والكمون[/i][/i] [i][i][/i] [/i]
[i][i]وطبعا الاعشااااب الجمييييييلة[/i] [/i]
[i][i]اكليل الجبل و الزعتر حتى ولو مجففة[/i][/i]
[i][i]المعدنوس (البقدونس) والدبشة (الكسبرة الخضراء[/i] [/i]
[i][i][i]حاولنا نجهز اولا المكان اللي نستقبل فيه ضيفنا الجدييييييييييد[/i][/i] [/i]
[i][i][i]اللي هو .....[/i][/i][/i] [i][/i] [i]اي نعم الثلااااجة[/i] [i]لانه مش راح نسمحله يطلع عندي فوق الا لما يكون تمااااااااااااااااام [/i]
[i]رغم انه ضيف عزيز[/i]
[i]جهزنا السكاكين ومضيناها [/i] [i]اي اتصقلت حتى اصبحت حاااااااااادة وجاهزة للتقطيع[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [/i]
[i][/i] [i][/i] [i]وطبعا كل الاواني والمستلزمات اللي ممكن نحتاجها[/i] [i]اتجهزت في مكان الدبح[/i] [i]من بينها اسياخ الشواء[/i] [i]خاصة الخشب منها لازم تتبل في الماء ليلة من قبل حتى ماتتحرقش على الجمر[/i] [i][/i] [i]اخييييييييييرا وليس اخرا كبش العيد [/i] [i]عودتنا امهاتنا وحماواتنا اننا نعمل للخروف الحنه كما نعملها لولادنا[/i] [i]في ليلة العيد[/i] [i]مانيش عارفة ...[/i]
[i][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/i]
[i]كانت هادي ابرز التحضيرات اللي تخص الخروف[/i]
[i]وغدوة ان شاء الله نكملو وش عملنا [/i]
[i]في العيييييييييييييييييد[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/i][/center] [/size][/size][/size]
عدل سابقا من قبل manel.dz في الثلاثاء نوفمبر 06, 2012 10:22 am عدل 1 مرات | |
|
| |
manel.dz عضوة ماسية
تاريخ التسجيل : 18/03/2011 عدد المساهمات : 3586 العمل/الترفيه : العمل و الترفيه المدينة : الجزائر
| موضوع: رد: يوميات المرأة الجزائرية في ايام عيد الأضحى بالصور روووووووووووعة"يوم عرفة" الأربعاء أكتوبر 31, 2012 2:04 am | |
| الله اكبر الله اكبر الله اكبر ولله الحمدسبحااااان الله والحمد لله ولا اله الا الله [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]صحيت من النوم على هاد الكلام الجمييييييلالعييييييييييييييييييد[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]اليوم عيد[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] راحت الجماعة تصليواحنا طبعا بقينا في البيت نظفنا شوية المكان اللي كانو فيه الخرفان الوقت اللي رجعووبدو الدبحكان صعيب التصوير والعمل في وقت واحد فاغلب الصور عملهملي ابن اخو زوجي ربي يحفظه ويخليه وحاولنا نركز في التصوير على الخروف الاول اللي هو اصلا خروفي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]فابتدو وجهوه ناحية القبلة وبسم الله بدينا وعلى النبي صليناالله اكبر[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وابتدت عملية سلخ الجلد [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] لما يقرب الجلد يتسلخ من اللحم يعلقوه ويكملو نزع كل الجلد [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] خلاص علقنا الجزرة ...مش اللي ياكلها الارنب [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]اول حاجة تتقطع من الخروف الراص والكرعين (الكوارع)يبقا راح نبتدي بيهم ان شاء الله امي كانت تنظفه بالماء المغلي...يعني تنحي الوبر او شعر الصوف اللي فيهم بالماء المغليوالسكينهاد العمل يحب اليد الخفيفة لكن اهل زوجي يحرقوه مع التقليب المستمر وينزعو بالسكين كل الشعر المحروق بالسكينلكن للي تنظف في الحوش الطريقة هادي ماتنفعش في داخل البيتانا عملت هاد الراص والكرعين ونؤكد لكم انها طريقة سهلة وسريعةلكن تحب التقليييب المستمر لمنع وصول الاحتراق الى اللحم
شفتو كيف الوبر يبدا ينقص بالشوية
ونفس العملية نعملها للكرعين
الفرق اننا ننحيله الصندل اللي كان لابسه وهو بالحرارة راح يتنحى بالسكين نحاول نغسلهم سريييعا بالماء الساخن والصابون حتى ننحي اثار الحرق
ونغسله بعدها بمااااااااااء غزييييييير مع الدعك حتى ننحي اثار الحرق والصابون مع بعض
والنتيييييجة ...ولا شعرايا ولا وبرايا تبقت فيه الان يمكن نقسمه اجزاء او نصفين او كامل متحمر لكن شخصيا نفضل الاجزاء لانه تتغسل من داخل احسن ويمكن تتجزاء وتتحط في الفريزر وهدا اللي عملناه لانه الكل شبعان و غير راغب فيه الان والاطباق الثانية كانت كثيرة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] راح نخلوك يا راص لوقت الحاجة ثاني حاجة تنتزع هي الجلد وما ادراك مالجلد للناس اللي ترميه والله انتي تقدري تعملي بيه عمااااااااااااايل اولها مخدات مريحة للنوم احسن من مخدات الصين اللي يحشو فيها اللي نعرفه واللي مانعرفوش او مخدات صغيرة للولاد عليها احرف او ارقام راح تكون جميلة في غرفتهم او حتى مخدات صغيرة تتحط في غرفة الاستقبال وتمد منظر جميل وكثير يحبو يغسلوه ويخلوه بجلده كما هو ويفرشوه يمد منظر تقليدي
المهم راح نلفوه على نفسه بهاد الشكل البعض هنا يحطو على الجلد من الجهة الملساء خميرة الخبز مدوبة في شوية ماء والبعض الاخر يدهنوه بماء الكلور eau de javel
ويوضع في كيس بلاستيكي كبير ويتغلق ويتحط في مكان دافي شوية بعد ايام راح تشوفي الصوف تنتزع بسهوووووولة تغاضي عن الرائحة الجميييي[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]يييييلة واغسليها كم مرة حتى تكون نظيييييييفه لو اتنزعت قبل ما نكمل موضوعي راح نصورها ان شاء الله في اخر الموضوع
الان نرجع للجزرة ..يعني للخروف بعد ماتعلق واتنزع منه الجلد عملو فتحه ونحو كللللللل المصارين والكبدة والكرشة والرئة والقلب واللواحق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بدينا نفرغ محتوى الكرشة واللواحق اللي معاها زي مانشوف في الصورة وكنا عاملين كيس خاص للفضلات اعزكم الله في دلو كبير بهدا الشكل ويكون عمل نظيف ومرتب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | إضغط هنا لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي. |
فرغنا واحدة واحدة كللللل شيء وحطيناه في انيه جاهز الان للغسيييييل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
كلللللللل شيء يتقلب غسلنا كل حاجة على حدى من برا ومن داخل جيييييييييد جدا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونفس الشيء بالنسبة لكل الاشياء الاخرى بما فيها المصارن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وهكدا غسلنا الباقي بنفس الطريقة مع الفررررك الجيد حبيت نتوقف عند حاجة مانعرفش ادا مفهومها منتشر في كل العالم العربي هاد الجزء من الاحشاء...وش تسموه عندكم احنا تتسمى عندنا (طلاقة النساء) ههههههههههههه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
لانها تحتوي على طبقات فوق بعض وممكن تتغسل وتبقى بعض الفضلات لداخل وماتتشافش فالحماوات زمان كانو يقيسو درجة شطارة عرايسهم بغسيل هاد الجزء ولوعروسة خلت طبقة مش مغسولة مليح تتطلق[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نكمل ان شاء الله كل شيء اتغسل بنفس الطريقة بعد ماتقلب وراح نشوف في تكملة الموضوع ان شاء الله انه احسن طريقة للتنظيف هي الغليان في الماء والملح او الخل
كان مستحيل يا بنات نصور كلل المرحل اصلا اللي يشوفني نخلي عملي ونصور يعملي هكا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وانا نعملله هكا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] واهي عدت [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وكملنا التنظيف يا بنات وطبعا الجزء اللي ياخد اكبر وقت هو المصاريييييييييييييييييين لازم تتقلب طبعا وتتنظف مليح ولو مش راح تتغلى يبقى لازم تتحط في ماء وخل او ملح كان هدا كل مايخص التنظيف وطبعا الكبدة نحو منها المرارة اول ما خرجوها من الخروف واتغسلت هي والرئة والقلب اللي نحينا منه الغلاف المحيط بيه والطحال مليييح ومعروف ان الكبدة اول حاجة تؤكل ... احنا عندنا اول مايخلصو الرجال من الدبح لازم يفطرو على ال "ابو لفاف" بولفاف هدا هو عبارة عن كبدة ملفوفة في الشحمة الرقيقة هادي المحيطة بالاحشاء ومشوية على الجمر [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وكانت هادي حصتي من بولفاف حبيت نقسمها معاكم [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] مااااااا احلى البولفاااااف [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وبدينا بعدها تحضير الغدا اللي كان "بكبوكة" و"بولفاف" بطريقتين و"حميص" اسامي غريبة صح!!! البكبوكة عبارة عن كبدة وقلب ورئة متقطعين وعليهم ثوم وفلفل اسود وملح وورقة رند (غار) مع شوييية زيت في طنجرة الضغط وينضجو على نار هادية ولها عدة طرق حسب الدوق ناس يحبوها بمرق احمر وماتكونش ناشفة لكن انا في رايي هادي الاحسن [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] اما البولفاف فكانت الطريقة اللي فاتت هي الاسرع والاجمل في رايي زوجة اخو زوجي تعملها بطريقة ثانية جمييلة ايضا لانها في الاصل من منطقة اخرى حبيبتي هي تشوي كل من الكبدة والرئة والطحال و القلب وترحيهم في الخلاط الكهربائي "الكبة" زي ماتقولو مع بصل وثوم وطماطم وفلفل اسود وملح ومعدنوس"بقدونس" ودبشة "كسبرة خضرا" [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وتتلف في الشحمة الرقيقة دايما وتتحط في الفرن بدون اي اضافات لانها وحدها راح تعمل صوص شفتو يا بنات كيف نضجت وتتقسم وتتحط حصص مع الصوص وشوية ليمون واخيرا وليس اخرا "الحمييييص" وهو عبارة عن سلطة فلفل وطماطم مشوية على الجمر مع زيت خل وملح وفلفل اسود... هايلة مع اللحم المشوي في العيد... وممكن نضيفلها البادنجان المشوي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] كان هدا كل مايخص اليوم الاول يا بناويت العشا ماعملناش طبق لانه تبقى الاكل كثير والكل كان شبعان مش راغب في الراص لانه من العادات يتعمل الراص اليوم الاول في الليل واللحم مايتقطعش ..تبقى الجزرة اللي هي الخروف بعد السلخ متعلقة لثاني يوم العيد اااااااااه يوم حاااافل بالفرحة والعمل والتعب الحمد لله كثيييييييييييييييراااااااااااااا ثاني يوم من ايام العيد المباركة قمت انا وزوجي عند الفجر صلينا ونزلنا تحت نقطع الدبيحة قبل مايقومو الولاد ماكانش التقطيع احترافي اكيد ...يعني مش مثال تتعلمو منه التقطيع لان ماهو الا اجتهاد مني ومنه ونتاج خبرة 6 سنين زواج لكن احسن ما يعمل زوجي طابوووووور عند الجزار ونبقى نستنا في اللحم يتقطع حتى العشية المهم.... بدينا بالكتفين وتقطيعهم سهل ...لو الواحد فقط يتتبع المفصل بالسكين راح يحس انه اتنزع لوحده [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وبنفس الطريقة الارجل الخلفية [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ومن ثم يقسم الباقي طوليا وعرضيا كما في الصورة فتكون نتيجة التقسيم مبدئيا كالاتي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] حبيت نوريلكم هنا من جانب الصفاق الى العمود الفقري بالعرض يمكن تقصيه شريط عريض معاه شوية لحم هبرة من جانب العود الفقري وتحشيه اعشاب وثوم وتوابل وتلفيه راح يكون طبق هايل انا عملت اثنين واحد طبخته ان شاء الله نوريلكم الكيفية والثاني حفظته في المجمد للضيوف [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] شوفي كيف يتحشى ويتلف ..يعمل طبق جميييييل [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] نكمل تقطيع بالنسبة للرقبة تتقطع عرضيا ..حوالي صباعين عرض نعملو بيها كسكسي او شخشوخة ...يمييييييي وبالنسبة للاضلع ...احب جزء ليا في كلللللللللللل الخروف مانحبش نتبلها بماء البصل نحس انه نكهتها يطغى عليها البصل انا عادة نعملها بالموتارد (الماستردة) شوفو كيف قطعتها بالواحدة اكيد مش كما اللي يقطعها الجزار لكنها جميلة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] والبفتاك ...اكيد من الرجل ...قطعناه شرايح رقيقة ومن ثم ندقوه بحاجة ثقيلة يطرى ويسرع عملية نضجه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] يمكن ايضا نرحي منها شوية ونعمل كفتة او همبورجر ..الولاد يموتو عليه بعد التقطيع...نحطو كل القطع في بلاستك غدائي اللي راح نحتفظو بيه او اللي راح يتصدق به [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] والديل والاجزاء اللي فيها شحم واللي ماتصلحش كثير للاطباق نقصها طوليا ونملحها جييييييييد جدا ونعلقها في مكان جااااااااف حتى تجف ومن ثم ننحيها وتتحفظ في مكان جاف مدة طويييييييييلة او حتى في الثلاجة وهدا يسمى عندنا "القديد" ونحضرو بيه اطباق تقليدية لدييييييدة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] اما القطع اللي راح تتعمل خلال هاد اليومين او راح تتبل وتتجمد تتحط في الثلاجة الان يا صديقي يمكنك ان تشرف بيتي معززا مكرمااااااااااااااا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] خلاص يا بنات كان هدا كل مايخص تقطيع الدبيحة وندخل ان شاء الله للاطباق اللي حضرناها في هاد الايام المباركة واللي كان نجمها بدون منااااااازع لحم خروف العيييييييييييييييييد [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] خلصنا العمل على الدبيحة ولله الحمد والمنة لكن قبل مانشوف الاطباق اللي عملنا... حبيت نوريلكم كيف عملنا مع الكرشة والمصارن واللواحق المتبقية عملناها "عصبانة" وهي اكلة مشهورة عندنا تعتمد على الكرشة محشية ويتعمل كسكسي عليها لديييييييييييييييييييييييد اول حاجة نغلي المصارن ولواحقهم وننقطعهم رقييييق ونتبلهم بصل وثوم وطماطم طازجة ومعجون طماطم وتوابل وملح وفلفل اسود ومعدنوس ودبشة (البقدونس والكسبرة الخضراء) [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ونعمل الكرشة اجياب ونحشي بيها الخليط واللي تبقى من الكرشة نقطعه مع الخليط [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] نخيط الكرشة بحيث نحصل على وحدات نجمدها وكل ما نحب نعمل كسكسي بالعصبانة ناخد منها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] مش راح نعملها في العيد لان كسكسي ثاني عيد عندنا لااااازم يكون من الكتف الايمن يتعمل صوص بيضاء بالبصل والثوم والتوابل والخضروات والحمص ويتحمربعدها ويتسقى الكسكسي بمرقته مع الكتف المحمر يا يماااااااااااااا على كسكسي العييييييييييييييييد خلاص خلصنا الغدا غسلنا المرواعين جه العشا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]والواحد مش قادر يرفع نفسه من التعب والبرررررررررد لكن ماباليد حيلة حضرنا اسياخ الشواء وحطينا فيها اللحم المتقطع وعملنا دواير كفتة متتبلة بالبصل والملح للولاد [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وكان شواء جميييييييل في الليل شوفو كيف عملنا للولاد همبورجر جمييييييل وصحي بخبز الدار والطماطم والمايونيز وكان لديييد بالفعل ولما نضج اللحم حطيناه مع خبز الدار والحميص والسلطة الخضراء [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وانتهى اليووووووووووووووووووم الثاني من ايام العييييييييييييييد وغداااااااااااااااا يوم جديييييييييييييييييد
اليوم الثالث من ايام العيد المباركة وكان نجم الغدا والعشاء زي ماقلنا لحم خروف العيد فعملت للغدا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]بطاطس بوريه (purée) بالبفتاك [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] اضلع بالموتارد (الماستردة) والفلفل الاسود الخشن [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] كسرة الخميرة او المطلوع وهادي هي الرغيف المنزلي في بلادي كما خبز الدار..لكن الفرق انها بدون زيت وتتخبز في الطاجين المخصص لها مش في الفرن هادي صورتها على الطاجين
قليت البفتاك مع شوية زيت ولمى اخد اللون البني مرقته بشوية ماء وملح وفلفل اسود وسنة ثومخليته حتى تبخر الماء كله وحطيت رشة ليمون تكشط الجمال اللي في قعر الطنجرةوطفيت[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] كان طري ولديدوعملت معاه بطاطا رحتها مع شوية زبدة وحليبماكانش عندي وقت نعملها بالالة اليدوية كانت تكون احلى[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] شوفو الطبق كان هايل بالفعل
اما الاضلع ..حبيبات قلبي فدهنتهم موتارد ورحيت فلفل اسود خشن طاازج خصيصا لهم راح يعمل دوق وقرمشة ...مانقوللكمش [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ولما حطيتهم في المقلاة تبلتهم من الوجه الثاني [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] يعني يا بنات طعم ولا احلىقرمشة رائعة من برا واللحم طري من داخل مش ناشفوالموتارد اعطت لهم طعم هادييييييييمش طعم قوي يغير دوق اللحم في حد داته شفتو الروعةانا هدا اكثر جزء في الخروف نحب نستمتع بيهولما ناكله نتمنى ان يسكت زوجيواولادي عن الكلام او يختفو شوية لحين نكمل ضلوووووووعي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وهادي صورة جماعية للغدا مع ابو الولاد ربي يحفظهولي تشييييييييييييز اما العشا فكان في الثلاجة باقي المخ والكلاوي والبتاعات :icon_lol: [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وكما تعرفو ...مالازمش يطولو كثير بعد مانظفتهم ونحيت الطبقة اللي مغلفاهم ...قليت الكلاوي واللي معاهم عادي في زيت تبلناهم ملح فقطططططططططط وكان جميل الطبق والله في مايخص اللحم انا عندي فلسفة مالا يجب ان نضيف الى اللحم مش مايجب ان نضيف الى اللحم لانه نكهته جميلة فيبقا حابب حاجة هادية تعزز النكهة مش تلغيها او تطغي عليها بنكهة اقوى فالواحدة لازم تختار توابلها واضافاتها بعناية المهم... المخ غليته شوية ونحيته حطيت عليه بيضة وسنة ثوم وفلفل اسود وملح وشوية معدنوس [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وعملته بوراك صغير مثلثات وقليته كما السمبوسة في المشرق العربي او الجلاش يعني بدون مبالغة ...صدقوني كان بالفعل تحححححححححفة من تحف المطبخ والكل كان حابب الزيادة لكن للاسف.... مخ الخروف على قده [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] الطبق الرئيسي كان لحمة هبرة متقطعة مع صوص حمرا قليت قطع لحم من الرجل وقليتها واصفت ليها طماطم وسنة ثوم وفلفل اسود وملح وشوية اكليل الجبل وورقة غار [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] قفلت عليهم طنجرة الضغط ونضجو على نار هااااااااادية كانت النتيجة هايلة خلصنا عشاء ثالث عيد ومعداتنا لسان حالها يقول [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ارحموووووووووونيييييييييييييييي
اليوم الرابع ومستحيل يفوت العيد من دون ما تسقي مرقة لحم الخروف "الشخشوخة" الشخشوخة هي عجينة تتخبز مورقة عجينة سميد وملح وماء وتتعجن جيييييييييد جدا وتتخبز على طاجين الحديد ورقة فوق ورقة كما في الصورة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ونفتتها بهاد الشكل [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ونسقيها بمرقة او صوص حمرا معمولة بطماطم ومعجون طماطم وبصل وثوموملح وفلفل اسود وبهارات وشوية زيت مع لحم الخروف طبعا والحمصيتقلو ونمرق بالماء حتى نص النضج نضيف الخضروات ونخليها حتى النضج الكامل او حتى تتسبكونرمي فيها قرنين فلفل نطفي ونقفل عليها الطنجرة شوية وننحيها ونسقي بيها الشخشوخةويا سلام على الدوق الراااااااائعكثير يحب يعمل فوق الصحن رشة دهان "سمن بلدي" هاد الطبق اشهر اكلة عندنا بعد الكسكسيتشبه الى حد ما الفتة في المشرق العربي
[i][size=25]للعشا عملت كسرة خميرة مع احلى فلفل مرقد"مخلل"[/size][/i] [i][size=25]كمرافق للملفوف اللي حشيته اعشاب من قبل[/i][/size] [i][size=25][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/i][/size]
[size=25][i][i][size=25]الاعشاب كانت اكليل الجبل وزعتر وبقدونس مع ملح وفلفل اسود وكسبر ناشف مطحونين جداد | |
|
| |
manel.dz عضوة ماسية
تاريخ التسجيل : 18/03/2011 عدد المساهمات : 3586 العمل/الترفيه : العمل و الترفيه المدينة : الجزائر
| موضوع: رد: يوميات المرأة الجزائرية في ايام عيد الأضحى بالصور روووووووووووعة"يوم عرفة" الأربعاء أكتوبر 31, 2012 2:05 am | |
|
[size=25][i][size=25]طبعا الاطباق اللي ممكن تتعمل لحم الخروف كثييييرة ولا يتسع المقام لدكرها[/i] [i]لكن حبيت نوريلكم الكرعين (الكوارع)[/i] [i]عملتهم بالفاصوليا البيضاء وكانو تححححححفة[/i] [i]سلقت الاول الكرعين في ماء متبل بالكسبروالفلفل الاسود والثوم والبابريكا[/i] [i]ومن ثم قليت شوية بصل وطماطم واضفت الفاصوليا المنقوعة من 15 ساعة[/i] [i]ومرقتهم بمرقة الكرعين[/i] [i]واضفت الملح في الاخيييييير[/i]
[i][/i] [i]...كانت لوبيا (فاصوليا) ماتتعاودش [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/i] [i][/i] [i]خسارة الصورة مش راح تنقل الرائحة ولا الدوق[/i] [i][/i] [i]عملت ايضا لحم مع خضار (بازلاء وجزر وبطاطس) في الفرن [/i] [i][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/i] [i]ومعاها شوية حريرة عملتها بالخضار والعظام اللي نحينا منهم اللحم [/i] [i][/i] [i]او ممكن بالعظام نفسها نعمل شوربة فريك لديييييييييدة[/i] [i][/i] [i]ورززززززززززز بالاضلع[/i] [i][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/i] [i]يمييييييي[/i] [i]وكانت اطباق اخرى ماصورتهاش كلها[/i] [i]....لكن يمكن لكل ست بيت تبدع اطباق اخرى اكيييييييييد[/i] [/size] قبل مانختم موضوعي يا بنات حبيتكم تشوفو القديد اللي خلاص قرب يجف تماما قلت نخليه يومين اخرين وننحيه نحطه في الثلاجة يمكن يبقى عام كامل وهادي الطريقة اللي كانو يحتفظو بيها باللحم والجلد لو تتدكرو كنا حطيناه في كيس بلاستيك كبير لما فتحتو قريب اغمى عليا من الرائحة الزكية طبعا لكن النتيجة تستاهل الصوف كانت تنتزع بكل سهولة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] نحيتها وحطيتها في ماء باتت حتى تسهل عملية التنظيف [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وغسلتها بعدها 4 مرات [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] حتى اصبحت جاهزة للتشطيف الاخير بالماء [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وجففتها في البيت لانه الدنيا برا شتااااااااااااء شوفو يا بنات ...ممكن نحشي بيها مخدات للزينة او للنوم وعندنا حشو المطارح اللي ننام عليهم ايضا حشوهم يكون صوف الخروف وكل عروس تاخد معاها لبيتها الجديد على الاقل 3 مطارح و6 مخدات معاهم كللللللللهم صوف الخروف مغسووووووووووولة هدا مطرح بيتي واللي جبتو معايا في جهازي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] شفتو كيف يتحشى مش احسن ما نرميه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] خلص موضوووووعي القصير جدااااااااااااااا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] نتمنى يكون عجبكم
شكراا لصاحبته دعوة لها في ظهر الغيب[/size] | |
|
| |
manel.dz عضوة ماسية
تاريخ التسجيل : 18/03/2011 عدد المساهمات : 3586 العمل/الترفيه : العمل و الترفيه المدينة : الجزائر
| موضوع: رد: يوميات المرأة الجزائرية في ايام عيد الأضحى بالصور روووووووووووعة"يوم عرفة" الأربعاء أكتوبر 31, 2012 2:06 am | |
| [/IMG] [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] [IMG][/IMG]
| |
|
| |
mirelle عضوة ماسية
تاريخ التسجيل : 12/01/2011 عدد المساهمات : 2216 العمل/الترفيه : ....... المدينة : annaba
| موضوع: رد: يوميات المرأة الجزائرية في ايام عيد الأضحى بالصور روووووووووووعة"يوم عرفة" الأربعاء أكتوبر 31, 2012 9:21 am | |
| ابداع ابداع ابداع بانتظار جديدك | |
|
| |
mehli عضوة اساسية
تاريخ التسجيل : 24/03/2011 عدد المساهمات : 549 العمل/الترفيه : احب الجمال المدينة : شلغوم العيد
| موضوع: رد: يوميات المرأة الجزائرية في ايام عيد الأضحى بالصور روووووووووووعة"يوم عرفة" الخميس نوفمبر 01, 2012 1:04 am | |
| ما عندي ما نقول نقولك ربي يبارك فيك على الجهد اللي عملتيه والشرح الوافي اللي قدمتيه ربي يحفظلك وليداتك ومولا بيتك ان شاء الله | |
|
| |
عاشقة امي عضوة اساسية
تاريخ التسجيل : 05/09/2011 عدد المساهمات : 1445 العمر : 37 العمل/الترفيه : khiyata المدينة : alger
| موضوع: رد: يوميات المرأة الجزائرية في ايام عيد الأضحى بالصور روووووووووووعة"يوم عرفة" الخميس نوفمبر 01, 2012 1:13 am | |
| شكرا حبيبتي باينة تعبتي بزاااااااف باش طلعتي الصور ربي يجازيك | |
|
| |
رحمة ربي واسعة عضوة ماسية
تاريخ التسجيل : 18/12/2010 عدد المساهمات : 1577 العمل/الترفيه : ربة بيت المدينة : قسنطينة الوسام 1 :
| موضوع: رد: يوميات المرأة الجزائرية في ايام عيد الأضحى بالصور روووووووووووعة"يوم عرفة" الخميس نوفمبر 01, 2012 1:36 am | |
| ماشاء الله عيشتنا في جو العيد فعلا بورك فيكي منال وفي صاحبة الموضوع ربي يتقبل منا ومنكم اميييييييييين | |
|
| |
manel.dz عضوة ماسية
تاريخ التسجيل : 18/03/2011 عدد المساهمات : 3586 العمل/الترفيه : العمل و الترفيه المدينة : الجزائر
| موضوع: رد: يوميات المرأة الجزائرية في ايام عيد الأضحى بالصور روووووووووووعة"يوم عرفة" الخميس نوفمبر 01, 2012 2:07 am | |
| شكراااا لكن على المروووووور يا الغاليات | |
|
| |
زهرة المطر عضوة مشاركة
تاريخ التسجيل : 10/07/2012 عدد المساهمات : 97 العمل/الترفيه : biologiste المدينة : وهران
| موضوع: رد: يوميات المرأة الجزائرية في ايام عيد الأضحى بالصور روووووووووووعة"يوم عرفة" الجمعة نوفمبر 02, 2012 8:15 pm | |
| | |
|
| |
ام عبدالله عضوة اساسية
تاريخ التسجيل : 21/09/2010 عدد المساهمات : 1405 العمل/الترفيه : ربة بيت المدينة : المسيلة
| موضوع: رد: يوميات المرأة الجزائرية في ايام عيد الأضحى بالصور روووووووووووعة"يوم عرفة" الأحد نوفمبر 04, 2012 5:00 pm | |
| | |
|
| |
خنسوسة عضوة ماسية
تاريخ التسجيل : 05/09/2010 عدد المساهمات : 1760 العمل/الترفيه : ربة منزل المدينة : شلغوم العيد
| موضوع: رد: يوميات المرأة الجزائرية في ايام عيد الأضحى بالصور روووووووووووعة"يوم عرفة" الإثنين نوفمبر 05, 2012 8:24 am | |
| | |
|
| |
بيبيشة عضوة ماسية
تاريخ التسجيل : 21/05/2011 عدد المساهمات : 3689 العمر : 47 العمل/الترفيه : ماكثة بالبيت المدينة : باتنة
| موضوع: رد: يوميات المرأة الجزائرية في ايام عيد الأضحى بالصور روووووووووووعة"يوم عرفة" الإثنين نوفمبر 05, 2012 9:19 am | |
| | |
|
| |
اميرة الاميرات عضوة اساسية
تاريخ التسجيل : 01/01/2012 عدد المساهمات : 988 العمل/الترفيه : ربةبيت وخياطه وعاشقة لممارسةكل الحرف البيتية المدينة : شرق الجزائر
| موضوع: رد: يوميات المرأة الجزائرية في ايام عيد الأضحى بالصور روووووووووووعة"يوم عرفة" الإثنين نوفمبر 05, 2012 10:39 am | |
| السلام عليكم والله ياحبيبتي منال اللسان يعجز عن التعبير والشكر لايكفي كل مااقوله لكي بارك الله فيك انت نعم المراة بكل محاسنها قدمت الكثير بالتفصيل والاتقان والترتيب عشنا يوميات العيد عندك والله حقا ابهرتني بتسلسل موضوعك واتقان عملك انا فعلا التعبير ضاع مني من كثرة الابتهار فيما قدمتيه بقي لي لفظ واحد اقوله لكي عزيزتي فعلا انت التوووووووووووووووووووب بورك لزوجك فى هاته المراة المثالية تقبلي تحياتى وشكرى وامتناني الله الله عليك ياشاطرة ماشاء الله | |
|
| |
ام علال عضوة ماسية
تاريخ التسجيل : 01/12/2011 عدد المساهمات : 5331 العمل/الترفيه : ربة بيت المدينة : ارض من اراااااااااااااااااااضي الجزاااااااااائر
| موضوع: رد: يوميات المرأة الجزائرية في ايام عيد الأضحى بالصور روووووووووووعة"يوم عرفة" الإثنين نوفمبر 05, 2012 12:57 pm | |
| شكرااا عجبني روعة طبخ | |
|
| |
هايدي فرح الامل عضوة ماسية
تاريخ التسجيل : 11/02/2012 عدد المساهمات : 3955 العمر : 38 العمل/الترفيه : يا ليتني طفلة لم تكبرها الآيام
| موضوع: رد: يوميات المرأة الجزائرية في ايام عيد الأضحى بالصور روووووووووووعة"يوم عرفة" الإثنين نوفمبر 05, 2012 8:31 pm | |
| ما شاء الله عليكي..عيشتيني اجواء العيد معاكي
كل شيئ رووووووووووووووووووووووووووووعه
ربي يحفظك | |
|
| |
oumaridj
تاريخ التسجيل : 06/11/2012 عدد المساهمات : 21 العمل/الترفيه : prof المدينة : batna
| موضوع: رد: يوميات المرأة الجزائرية في ايام عيد الأضحى بالصور روووووووووووعة"يوم عرفة" الثلاثاء نوفمبر 06, 2012 12:31 am | |
| بـــــــــــــــــــــــــارك الله فيك موضووع جميـــــــل جـــــــــدااااااااااااااااا | |
|
| |
أم عبد الله عضوة نشيطة
تاريخ التسجيل : 29/12/2011 عدد المساهمات : 497 العمر : 44 العمل/الترفيه : أعمال يدوية المدينة : الجزائر
| موضوع: رد: يوميات المرأة الجزائرية في ايام عيد الأضحى بالصور روووووووووووعة"يوم عرفة" الثلاثاء نوفمبر 06, 2012 2:04 am | |
| عجز لسلني عني التعبير و الله ماشاء الله و الله يبارك ربي يحفظك و يخليلك يديك يا الشاطرة شكرااا طبخ ابداع ابداع روعة روعة تصميم رائع | |
|
| |
manel.dz عضوة ماسية
تاريخ التسجيل : 18/03/2011 عدد المساهمات : 3586 العمل/الترفيه : العمل و الترفيه المدينة : الجزائر
| موضوع: رد: يوميات المرأة الجزائرية في ايام عيد الأضحى بالصور روووووووووووعة"يوم عرفة" الثلاثاء نوفمبر 06, 2012 10:20 am | |
| شكرا لكن على التفاعل لكن للأمانة راهو منفوووووووووووووووووووووووول و لقد ذكرت ذلك في البداية فقط اعدته للافادة و بارك الله فيكن | |
|
| |
ام اية1 عضوة فعالة
تاريخ التسجيل : 30/12/2012 عدد المساهمات : 110 العمر : 50 العمل/الترفيه : ربة بيت المدينة : قسنطينة
| موضوع: رد: يوميات المرأة الجزائرية في ايام عيد الأضحى بالصور روووووووووووعة"يوم عرفة" الثلاثاء يناير 08, 2013 10:25 pm | |
| | |
|
| |
chahd19 عضوة نشيطة
تاريخ التسجيل : 25/03/2012 عدد المساهمات : 343 العمل/الترفيه : الخياطة والطبخ والانترنيت المدينة : سطيف
| موضوع: رد: يوميات المرأة الجزائرية في ايام عيد الأضحى بالصور روووووووووووعة"يوم عرفة" الإثنين فبراير 25, 2013 11:50 pm | |
| والله اختي منال يعطيك الصحة | |
|
| |
chahd19 عضوة نشيطة
تاريخ التسجيل : 25/03/2012 عدد المساهمات : 343 العمل/الترفيه : الخياطة والطبخ والانترنيت المدينة : سطيف
| موضوع: رد: يوميات المرأة الجزائرية في ايام عيد الأضحى بالصور روووووووووووعة"يوم عرفة" الثلاثاء فبراير 26, 2013 3:32 pm | |
| والله كفيتي و وفيتي يعطيك الصحة على هذا المجهود الله يبارك فيك مرا حرة ربي يخليك لراجلك و ولادك ابهرتيني | |
|
| |
sidra2014 عضوة ماسية
تاريخ التسجيل : 29/08/2011 عدد المساهمات : 2329 العمر : 38 العمل/الترفيه : couture et crochet المدينة : setif
| موضوع: رد: يوميات المرأة الجزائرية في ايام عيد الأضحى بالصور روووووووووووعة"يوم عرفة" الخميس أبريل 11, 2013 4:20 pm | |
| waw mawdo3 raw3a yhabbal w ychahhi | |
|
| |
الفقيرة الى الله2 عضوة اساسية
تاريخ التسجيل : 08/06/2013 عدد المساهمات : 535 العمل/الترفيه : طالبة با كالوريا المدينة : الجزائر
| موضوع: رد: يوميات المرأة الجزائرية في ايام عيد الأضحى بالصور روووووووووووعة"يوم عرفة" الخميس فبراير 27, 2014 11:10 am | |
| | |
|
| |
| يوميات المرأة الجزائرية في ايام عيد الأضحى بالصور روووووووووووعة"يوم عرفة" | |
|